OneClinic tehostaa hoitotarvikkeiden logistiikkaa Oulun Pohjola Sairaalassa

Hoitotarvikkeiden tilaaminen ja vastaanotto sekä tarvikevaraston saldoseuranta tapahtuvat Pohjola Sairaalassa Oulussa OneClinic Logistics -järjestelmän avulla. Samainen järjestelmä on käytössä myös Helsingissä, Tampereella ja Kuopiossa toimivissa Pohjola Sairaaloissa – ja tulee käyttöön myös samaan ketjuun kuuluvassa Turun sairaalassa sen valmistuttua. Uusi sairaala Ouluun avattiin Hiirosen kaupunginosassa vuoden 2017 toukokuussa.

OneClinic Logistics on OneClinic Oy:n kehittämä järjestelmä, joka on erityisesti suunniteltu parantamaan terveydenhuollon logistiikkaa ja materiaalinhallintaa.

Oulun Pohjola Sairaalassa OneClinic Logisticsilla on kaksi pääkäyttäjää, joista toinen on sairaanhoitaja Susanna Salokannel. Hänen mukaansa järjestelmä on osoittautunut toimivaksi ja hyödylliseksi.

”Helpottaa ja nopeuttaa hoitotarvikkeiden tilaamista”

”OneClinic Logistics helpottaa ja nopeuttaa merkittävästi hoitotarvikkeiden tilaamista ja auttaa varmistamaan, että tarvikkeita on aina riittävästi. Toki aluksi kaikkien tarvittavien tuotteiden syöttäminen järjestelmään oli kova työ”, hän toteaa.

Erilaisia hoitotarvikkeita on OneClinic Logisticsin piirissä useita satoja. Oulun Pohjola Sairaalan henkilökunnassa järjestelmällä on kahden pääkäyttäjän lisäksi viisi niin sanottua tilaajakäyttäjää.

OneClinic Logistics -järjestelmän toimintaperiaate on selkeä: Kun tuote tulee varastoon, siitä kirjataan tieto järjestelmään lukemalla tuotteen viivakoodi pienellä mobiililaitteella. Ja kun tuote puolestaan otetaan käyttöön ja pois varastosta, merkitään tämä järjestelmään samalla tavalla mobiililaitetta käyttäen.

Susanna Salokannel kertoo, että useimmilla tuotteilla on OneClinic Logisticsissa erikseen määritellyt saldorajat, joiden alittuessa se tilaa automaattisesti täydennystä sähköpostitse.

”Ainakin toistaiseksi hyväksymme vielä automaattitilauksen itse ennen sen lähettämistä”, hän lisää.

Salokannel voi myös katsoa OneClinic Logisticsin avulla muiden Pohjola Sairaaloiden varastojen tilanteen.

Oulun Pohjola Sairaala tarjoaa kattavasti sekä perusterveydenhuollon että erikoissairaanhoidon palveluita. Sairaalan erityisvahvuus on ortopedia- ja traumatologiaosaaminen. Käsikirurgia on merkittävä painopistealue. Sairaalan palvelut täydentyvät pian kattamaan muun muassa työterveyden. Lääkäripalveluiden lisäksi Oulun Pohjola Sairaalassa on laboratorio sekä laaja kuvantamisosasto.

Muita uutisia