Siun sote luottaa OneCliniciin

OneClinic Logistics uudistaa Siun soten logistiikan

Uusi järjestelmä tukee kuntayhtymän strategisia tavoitteita

Siun sote ­– Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä – saa vuoden 2022 helmikuussa käyttöönsä uuden järjestelmän, jolla hallitaan pääasiassa hoitotarvikkeiden tilaamista, hankintaa ja logistiikkaa. Järjestelmä tunnetaan toistaiseksi WMS+ERP+verkkokauppana, mutta nimikilpailun toivotaan tuovan järjestelmälle napakan nimen.

Ratkaisun ytimessä on OneClinic Logistics -järjestelmä. OneClinic Oy on myös kokonaisvastuussa toimituksesta. Lisäksi mukana on Leanware Oy. Siun soten hankinta- ja logistiikkajohtaja Kaisa Kolu odottaa uutta järjestelmää tyytyväisenä.

”Olen tosi iloinen, että pääsemme nyt vihdoin toteuttamaan suunnitelmamme. Meillä on suuri luottamus, että tämä hanke onnistuu. Toki ponnistus on meillekin iso. Meillä on paljon tekemistä, jotta saamme muutettua omia prosessejamme ja otettua kaikki uuden järjestelmän hyödyt ja ominaisuudet käyttöön. Pidän tärkeänä, että hankkeella on ylimmän johtomme tuki ja odotan toiveikkaana yhteistyötä valitun järjestelmätoimittajan kanssa”, hän toteaa.

Tällä hetkellä – alkukesällä 2021 – projekti on määrittelyvaiheessa. Kolu vakuuttaa, että selkeät askelmerkit reilun puolen vuoden päässä tapahtuvaan käyttöönottoon ovat olemassa.

Tukee Siun soten strategiaa

Kaisa Kolu korostaa, että uusi logistiikkajärjestelmä tukee Siun soten strategiaa. Kuntayhtymän toiminnan tavoitteena on hyvinvoiva pohjoiskarjalainen. Tämä puolestaan edellyttää uutta ratkaisua tilaus-toimitusketjujen ja varastojen hallintaan – vanha järjestelmä ei uusiin vaatimuksiin enää taipuisi.

Hankinta- ja logistiikkajohtaja Kaisa Kolun mukaan WMW+ERP+verkkokaupan tavoitteena on saada Siun soten koko logistinen järjestelmä hallintaan aikaisempaa paremmin. Lisäksi päämäärinä ovat muun muassa asiakkaiden ja toimialueiden saamien palvelujen kohentaminen, logistiikkaan liittyvän raportoinnin ja ennustettavuuden kehittäminen sekä integraatioiden rakentaminen kuntayhtymän muihin järjestelmiin.

”Jokapäiväisessä työssä tärkeää tietysti on, että tuotteiden tilaaminen helpottuu, viiveitä ei tule ja ostamisen prosessit tehostuvat”, hän sanoo.

Tuhansia käyttäjiä

Uutta järjestelmää tulevat käyttämään tuhannet eri ammateissa toimivat Siun soten työntekijät. Järjestelmä kattaa periaatteessa kaikki erikois- ja hoitotarvikkeet – tulevaisuudessa kaikkiaan kymmeniätuhansia tuotteita.

Logistiikkatyöntekijä Ossi Puustinen hoitaa Siun soten keskusvarastolla tavaroiden keräilyä, saapuvan tavaran vastaanottoa ja varaston ylläpitoa. Hän toivoo, että uusi järjestelmä tuo työskentelyyn suoraviivaisuutta, vähentää juoksemista paikasta toiseen, sijoittaa eniten kysytyt tuotteet käden ulottuville ja nopeuttaa tavaroiden keräilyä.

Ostojen yksinkertaistuminen on myös Puustisen toivomuslistalla.

”Mitä vähemmän klikkauksia, sitä parempi”, hän kiteyttää.

Yhteiset tavoitteet

Myös OneClinicin toimitusjohtaja Veli-Matti Pietilä on projektista innoissaan.

”Siun soten tavoite on sama, mihin me terveydenhuollon logistiikkaprosessien tehostamisessa tähtäämme. Kuntayhtymä haluaa aidosti ottaa hallintaan koko toimitusketjun, mistä meillä on aikaisemmissa asiakasprojekteissamme hyviä kokemuksia”, hän toteaa.

OneClinicin kumppaniksi projektiin valikoitui Leanware, joka edustaa parhainta osaamista logistiikkakeskuksien ohjaamisessa.

”Leanwarella on lisäksi aikaisempaa kokemusta terveydenhuollon logistiikasta. Yhteistyössä toteutamme Pohjois-Karjalaan Siun sotelle maakuntatason kokonaisratkaisun logistiikkaan – sellaisen, josta muut hyvinvointialueet ovat kateellisia”, lupaa Pietilä.

LISÄTIETOJA ANTAA:

Veli-Matti Pietilä
Toimitusjohtaja
Puhelin: 050 543 4192