(Julkaistu lehdistötiedotteena 14.2.2022)

OneClinic Logistics ratkaisemaan Suomen suurimman laboratorioyhtiön Fimlabin logistiikkahaasteita

Fimlab Laboratoriot Oy on Suomen suurin terveydenhuoltoalan laboratorioyhtiö. Asiakkaina sillä on noin 1,3 miljoonaa suomalaista. Muiden alan yritysten tavoin Fimlab on joutunut koronapandemiasta johtuen suuriin logistisiin haasteisiin, kun testauskapasiteettia ja muuta toimintaa on lisätty nopeassa aikataulussa.

Fimlabin logistiikkapäällikkö Jani Säynäväjärvi kertoo, että yhtiö halusi yhtenäistää tavaralogistiikkansa toimintatavat ja prosessit sekä hankkia yhden keskitetyn järjestelmän. Yhtiöllä on viisi toiminta-aluetta, joista jokaisella on ollut omat järjestelmänsä ja toimintatapansa laboratoriotarvikkeiden logistiikan hoitamiseen. Kilpailutuksen jälkeen järjestelmäksi valikoitui OneClinic Logistics.

”Olemme hyvin tyytyväisiä kilpailutuksen tulokseen. OneClinic Logisticsilla tavoittelemme useita hyötyjä. Tärkeintä on, että saamme logistisen ketjun yhtiössä entistä paremmin haltuun. Muun muassa tilausten tekeminen helpottuu. Tehostamme lisäksi kaikkea logistista tekemistä ja varastojen seurantaa jokaisella alueellamme”, hän sanoo.

Lisäksi järjestelmän avulla saadaan tarkempaa tietoa materiaalien kulutuksista taloushallintoa ja sisäistä seurantaa varten.

Vaiheittain käyttöön

Fimlab ottaa OneClinic Logisticsin käyttöön vaiheittain – ensimmäiseksi Tampereella ja muualla Pirkanmaalla. Tämän vuoden loppuun mennessä se on tarkoitus Säynäväjärven mukaan ulottaa jokaiselle Fimlabin viidelle toiminta-alueella ja kaikkiin 120 toimipisteeseen. Se, kuinka laaja valikoima ominaisuuksia järjestelmästä otetaan käyttöön, riippuu toimipisteen koosta.

”OneClinic Logisticsia käyttävät lähinnä eri toimipisteiden tilauksista vastaavat vastuuhoitajat, joita meillä työskentelee muutama sata. Järjestelmä taas kattaa tuhansia tarvikkeita, kuten neuloja, näyteputkia ja erilaisia reagensseja, joita käytetään joko näytteenottoon tai diagnostiikkaan”, Säynäväjärvi selvittää.

Säynäväjärvi sanoo, että OneClinic Logisticsia on ehditty jo jonkin verran esitellä Fimlabin henkilökunnalle. Hänen mukaansa tilauksista vastaava henkilöstö on ollut tyytyväinen siihen, että työskentelyn voi odottaa helpottuvan merkittävästi.

Fimlabin omistavat Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymät sekä Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä ja Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymä.

LISÄTIETOJA ANTAA:

Veli-Matti Pietilä
Toimitusjohtaja
Puhelin: 050 543 4192