OneClinic Logistics otettu onnistuneesti käyttöön Fimlabissa

Suomen suurin terveydenhuoltoalan laboratorioyritys Fimlab on nyt ottanut käyttöön OneClinic Logistics -järjestelmän jokaisessa 120 toimipisteessään.

Käyttöönotto on tapahtunut vaiheittain vuoden 2022 aikana. Hankintapäätöksen Fimlab teki aivan vuoden 2021 lopussa.

Fimlabin logistiikkapäällikkö Jani Säynäväjärvi arvioi käyttöönoton ja koko projektin sujuneen tavoitteiden mukaisesti.

”Toki näin isossa hankkeessa tulee aina yllätyksiä, mutta ne on ratkaistu yhdessä OneClinicin kanssa. Kaiken kaikkiaan olemme edenneet alkuperäisen suunnitelman mukaisesti ja ne alkuperäiset aikataulutavoitteet, joita uuden järjestelmän käyttöönotolle asetettiin, on saavutettu”, hän kertoo.

Fimlabin tärkeimmäksi tavoitteeksi hän mainitsee yrityksen tilaus-toimitusketjun keskittämisen yhteen järjestelmään ja saamiseen hallintaan paljon aikaisempaa paremmin ja tehokkaammin. Myös varastojen hallinta kohenee. Järjestelmä kattaa tuhansia tarvikkeita, kuten näyteputkia, tarvikkeita ja erilaisia reagensseja, joita käytetään joko näytteenottoon tai diagnostiikkaan. Käyttäjiä OneClinic Logisticsilla on Fimlabissa useita satoja.

Myös OneClinicin toimitusjohtaja Veli-Matti Pietilä on tyytyväinen.

”Työskentely Fimlabin kanssa on ollut sujuvaa ja tuloksellista. Olemme osoittaneet, kuinka erinomaiseen lopputulokseen hyvä yhteistyö johtaa”, hän toteaa.

Järjestelmää kehitettiin asiakkaan tarpeiden mukaan

Pietilä kertoo, että projektin aikana OneClinic Logistics -järjestelmää kehitettiin Fimlabin tarpeiden mukaisesti. Näin järjestelmä soveltuu erinomaisesti muillekin laboratoriopalveluiden tuottajille ja auttaa ratkaisemaan näiden logistisia haasteita. Esimerkiksi tuotteiden puutetilanteiden hallinta ja ennakointi paranee ja käyttäjien työaikaa säästyy muun muassa mobiliteetin ja automaation ansiosta.

Lisäksi OneClinic Logistics mahdollistaa taloushallinnolle paremman näkyvyyden esimerkiksi tuotteiden kulutuksiin, materiaalikustannuksiin ja varastojen arvoihin.

Fimlab palvelee noin 1,3 miljoonaa ihmistä. Sen toiminta-alueina ovat Pirkanmaa, Kanta-Häme, Keski-Suomi, Päijät-Häme ja Pohjanmaa. Työntekijöitä yrityksellä on noin 1 200. Fimlabin asiakkaita ovat muun muassa sairaalat, terveyskeskukset, työterveyshuolto, yksityiset lääkäriasemat ja yksityislääkärien potilaat.

Lisätiedot:

OneClinic, toimitusjohtaja Veli-Matti Pietilä, 050543 4192
Fimlab, logistiikkapäällikkö Jani Säynäväjärvi, 050 320 1407

 

Muita uutisia