OneClinic hankki enemmistön tanskalaisyrityksestä

Oulussa ja Helsingissä toimiva OneClinic Oy vahvistaa asemiaan sosiaali- ja terveydenhuoltoa palvelevien tietojärjestelmien markkinoilla. Yhtiö on hankkinut omistukseensa kuudenkymmenen prosentin osuuden tanskalaisen MyClinic A/S:n osakkeista. Yrityskaupan myötä tanskalaisyhtiöstä tulee OneClinicin tytäryhtiö.

OneClinicin toimitusjohtaja Veli-Matti Pietilä kertoo, että nyt toteutetun järjestelyn takana on halu yhdistää kahden yrityksen voimavarat ja osaaminen. Näin saadaan muodostettua entistä kilpailukykyisempi ja vahvempi kokonaisuus.

”Tärkeää myös on, että pystymme nyt tehostamaan tuotekehitystämme huomattavasti”, hän toteaa.

OneClinic tarjoaa julkisille ja yksityisille sote-palvelujen tuottajille ohjelmistoratkaisuja, jotka tehostavat ja sujuvoittavat näiden toimintaa. Yhtiön päätuote on OneClinic Care-ratkaisu, joka on edistynyt sote-palvelujen tuotannon ohjausjärjestelmä. Lisäksi se tarjoaa asiakkailleen OneClinic Logistics -ratkaisua, joka puolestaan on tarkoitettu hoitotarvike- ja lääkelogistiikan hallintaan.

Nyt suomalaisomistukseen hankittu tanskalainen MyClinic on alun perin kehittänyt OneClinic Care-ratkaisun. Nexamed Oy -nimellä aikaisemmin tunnettu OneClinic Oy toi sittemmin ratkaisun Suomeen, kehitti sitä edelleen ja rakensi suomalaisiin olosuhteisiin sopivaksi. Ratkaisu on laajasti käytössä Tanskassa ja myös Suomessa se on alkanut vallata alaa.

Toimitusjohtaja Pietilä korostaa, että yrityskauppa tukevoittaa merkittävästi OneClinicin asemaa sote-uudistuksen myllertämillä suomalaisilla markkinoilla.

”Meillä on nyt aivan suora yhteys Tanskaan, jota pidetään sote-prosessien sähköistämisen mallimaana. Siellä hankitut kokemukset auttavat suuresti meitä täällä Suomessa. Toisaalta meillä on nyt enemmän voimaa edetä myös Tanskassa ja toki laajemminkin kansainvälisillä markkinoilla”, hän toteaa.

OneClinicillä on Suomessa ja Tanskassa yhteensä 25 työntekijää. Viimeisen kolmen kuukauden aikana yhtiön henkilöstön määrä Suomessa on lisääntynyt seitsemällä. Toimitusjohtaja Pietilän mukaan OneClinicin tarkoituksena on kasvaa jatkossakin vahvasti ja palkata samalla lisää henkilökuntaa.

Lisätiedot

OneClinic Oy
Toimitusjohtaja Veli-Matti Pietilä
050 5434192

Muita uutisia