Lääkärikeskus Aava toteuttaa lääke- varmennuksen OneClinic Logisticsilla

Lääkärikeskus Aavan sairaalat Helsingin Kampissa ja Keravalla varmistavat tätä nykyä tarvitsemiensa lääkkeiden aitouden OneClinic Logistics -järjestelmän avulla. Aavan palvelupäällikkö Minna Erävaara kertoo, että sairaalat ottivat järjestelmän käyttöönsä tämän vuoden helmikuun alussa.

”Tällä hetkellä käytämme sairaaloissamme OneClinic Logistics -ratkaisusta sen lääkevarmennustoimintoa. On hyvin mahdollista, että hyödynnämme jatkossa myös järjestelmän muita toiminnallisuuksia. Tämä onnistuu helposti, koska ratkaisu on kätevästi laajennettavissa ottamalla käyttöön uusia ominaisuuksia”, hän selvittää.

Minna Erävaara sanoo Aavan valinneen OneClinic Logisticsin ennen kaikkea järjestelmän käytettävyyden, erinomaisten referenssien ja OneClinic Oy:n tarjoaman hyvän palvelun vuoksi.

”Kokonaisuus on kaiken kaikkiaan täsmälleen meidän tarpeisiimme sopiva”, hän kiittelee.

Käyttöönoton jälkeen OneClinic Logistics on lunastanut Aavan sairaaloissa lupauksensa. Järjestelmä on Erävaaran mukaan toiminut erittäin luotettavasti. Tämä on tärkeää, koska Aavan omassa toiminnassa korkean laadun varmistaminen on aivan olennaista.

Aavan sairaaloissa OneClinic Logisticsia käyttää säännöllisesti noin kymmenen asiantuntijaa – farmaseutteja ja sairaanhoitajia.

OneClinic Logistics on kattava ratkaisu, joka pystyy ottamaan haltuun lääkkeiden ja hoitotarvikkeiden koko tilaus-toimitusketjun. Sen toiminnallisuuksia ja laajuutta voidaan muokata asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Osa asiakkaista käyttää järjestelmää laajasti lääkkeiden ja hoitotarvikkeiden logistiikassaan, osa vain toisessa näistä ja muutamat pelkästään lääkevarmennukseen.

Viimeksi mainitussa käyttötarkoituksessa OneClinic Logistics luo yhteyden EU:n laajuiseen lääkevarmennusjärjestelmään. EU-direktiiviin perustuva lääkevarmennusjärjestelmä tuli käyttöön vuoden 2019 helmikuussa. Sen tarkoituksena on taata lääketurvallisuus, estää lääkeväärennösten pääsy lailliseen jakeluketjuun ja varmistaa, että asiakas saa varmasti aina oikean lääkkeen.

Varmennusjärjestelmä on vaatinut muutoksia muun muassa apteekkien, julkisen ja yksityisen terveydenhuollon sairaala-apteekkien ja lääkekeskusten, lääketukkujen, lääkeyritysten ja rinnakkaistuojien tietojärjestelmiin.

Muita uutisia