Docrates vastaa lääkeväärennösdirektiivin vaatimuksiin OneClinic Logisticsin avulla

Helsingissä toimiva yksityinen Docrates Syöpäsairaala ottaa syksyn 2018 aikana käyttöönsä OneClinic Logistics -järjestelmän. Painava peruste järjestelmän hankinnalle oli, että sairaala vastaa sen avulla EU:n lääkeväärennösdirektiivin asettamiin vaatimuksiin ja luo yhteyden direktiivin mukaiseen lääkevarmennusjärjestelmään.

Docrateen lääkekeskuksessa toimiva farmaseutti Hanna Kangasmäki kertoo, että sairaala haluaa järjestelmän avulla myös tehostaa lääkkeiden varastohallintaa sekä helpottaa lääkkeiden tilaamista ja niiden kulutuksen seurantaa.

Kangasmäen mukaan vaikutelma OneClinic Logisticsista on oikein hyvä.

”Järjestelmän käytettävyys on erinomainen. Meihin on myös tehnyt vaikutuksen OneClinic Logisticsin muokattavuus ja ratkaisun toimittajan valmius vastata toiveisiimme. Lisäksi järjestelmällä on vankat referenssit etenkin yksityisen terveydenhuollon puolelta”, hän toteaa.

Docrates Syöpäsairaalassa OneClinic Logistics tulee lähinnä sairaalan lääkevarastossa työskentelevien farmaseuttien sekä muutamien osastoilla työskentelevien hoitajien käyttöön. Lääkkeitä sen piiriin kuuluu satoja.

Yhteys lääkevarmennusjärjestelmään

Suomalaisen OneClinic Oy:n kehittämä OneClinic Logistics on kattava järjestelmä hoitotarvikkeiden ja lääkkeiden tilaamista, vastaanottoa ja varastointia varten. Yhtiön toimitusjohtajan Veli-Matti Pietilän mukaan ratkaisu mahdollistaa käyttäjilleen myös näiden tarvitseman yhteyden EU:n laajuiseen lääkevarmennusjärjestelmään, jonka on oltava toiminnassa viimeistään helmikuun 9. päivänä vuonna 2019.

Lääkevarmennusjärjestelmällä pyritään estämään lääkeväärennösten pääsy lailliseen jakeluketjuun EU:n alueella. Järjestelmän käyttöönotto edellyttää muutoksia nykyisiin IT-järjestelmiin ainakin apteekeissa, julkisen ja yksityisen terveydenhuollon sairaala-apteekeissa ja lääkekeskuksissa, lääketukuissa, lääkeyrityksissä sekä rinnakkaistuojilla.

Erityisen kiinnostuneita OneClinic Logistics -ratkaisusta ovat Veli-Matti Pietilän mukaan olleet yksityiset terveyspalveluyritykset, joilla on lääkekeskuksia ja jotka tilaavat tarvitsemansa lääkkeet tukkujakelijoilta. Ratkaisu sopii yhtä hyvin myös julkisille terveydenhuollon palveluntarjoajille, joilla on sairaala-apteekkeja tai lääkekeskuksia.

”Nämä kaikki tarvitsevat välttämättä käyttöönsä ratkaisun, jolla on yhteys kansalliseen varmennusjärjestelmään, mikäli haluavat jatkaa lääkkeiden ostamista tukuista”, toimitusjohtaja Pietilä huomauttaa.

Lisätiedot:

OneClinic Oy
Toimitusjohtaja Veli-Matti Pietilä
puh: 050 543 4192

Muita uutisia