Pohjola Sairaala otti OneClinic Logisticsin käyttöön

 

OneClinic Logistics pitää varaston ja tilaukset järjestyksessä

Pohjola Sairaala on ortopediseen päiväkirurgiaan erikoistunut yksityissairaala, jolla on toimipisteet Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Se on OP Vakuutus Oy:n omistama. Vuoden 2015 alkupuolelta lähtien se on käyttänyt täysimittaisesti OneClinic Oy:n kehittämää OneClinic Logistics-järjestelmää tilaus-toimitusketjunsa ja varastonsa hallintaan. Järjestelmän piirissä on suuri määrä erilaisia tarvikkeita ja välineitä sekä jonkin verran lääkkeitä.

Erikoissairaanhoitaja Sari Terho vastaa Pohjola Sairaalan Helsingin toimipisteessä leikkaussalitiimien toiminnasta sekä heräämöstä ja välinehuollosta. Hän kertoo OneClinic Logisticsin nopeuttavan selvästi tilausten tekemistä ja säästävän henkilökunnan aikaa. Samalla järjestelmä auttaa varmistamaan, että kaikkea tarvittavaa on aina käytettävissä riittävä määrä.

”OneClinic Logistics on mainio järjestelmä ja toimii hyvin. Toki sen ottaminen käyttöön vaati ensin jonkin verran pohjatyötä”, hän toteaa.

Järjestelmän piirissä Pohjola Sairaalassa ovat tyypillisesti leikkauksissa ja muissa toimenpiteissä tarvittavat tuotteet – erilaiset kertakäyttöiset välineet, steriilit peittelyliinat, imu- ja pumppuletkut, sidetarvikkeet, ommelaineet ja monet muut. Kaiken kaikkiaan OneClinic Logistics kattaa sairaalassa Sari Terhon mukaan jo useita satoja eri tuotteita. Toimittajia niillä on kolmisenkymmentä.

”OneClinic Logistics on helpottanut hoitajien työtä…”

Toimintaperiaate on yksinkertainen. Kun tuote otetaan varastosta käyttöön, siitä merkitään tieto järjestelmään. Tämä tapahtuu kätevästi pienten mobiililaitteiden avulla. Laitteilla vain luetaan tuotteen viivakoodi, jolloin se kirjautuu pois varastosta. Näin tieto varaston tilanteesta on jatkuvasti ajan tasalla. Steriilivarastossa laitteita on käytettävissä kaksi kappaletta.Lisäksi lääkkeille on oma laitteensa.

Tuotteilla on OneClinic Logisticsissa erikseen määritellyt saldorajat. Järjestelmä tilaa automaattisesti sähköpostilla tuotetta lisää, kun sen saldoraja alittuu. Erityisen kalliiden tuotteiden kuten potilaisiin laitettavien implanttien kohdalla tilaukset tehdään esimerkiksi tietyin väliajoin tai tarpeen mukaan. Tuotteiden tullessa toimittajilta ne kirjataan varastoon saapuneiksi.

”OneClinic Logistics on helpottanut hoitajien työtä, sillä enää ei merkintöjä tarvitse tehdä erikseen vihkoihin. Pääkäyttäjiä järjestelmällä on kuusi, mutta kaikki henkilöt, jotka hakevat varastosta tuotteita, käyttävät mobiililaitteita,” kuvailee Terho.

Pääkäyttäjät ylläpitävät ohjelmaa eli muun muassa lisäävät siihen tuotteita ja tarkentavat saldorajoja.

OneClinic Oy:n toimitusjohtaja Veli-Matti Pietilä on erittäin tyytyväinen yhteistyöhön Pohjola Sairaalan kanssa.

”Pohjola Sairaala on terveydenhuollossa edelläkävijä. Halu tehdä asioita uudella tavalla näkyy kaikessa sen toiminnassa. OneClinic Oy puolestaan edustaa uutta ajattelua terveydenhuollon logistiikassa ja tietojen hyödyntämisessä. Tämä on varmasti yksi syy, miksi Pohjola Sairaala valitsi meidät kumppanikseen”, hän toteaa.

LISÄTIETOJA ANTAA:

Veli-Matti Pietilä
Toimitusjohtaja
Puhelin: 050 543 4192