Palvelutarjotin apuna Kainuussa

 

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä on avannut pilottikäyttöön Palvelutarjotin-verkkopalvelun (http://sote.kainuu.fi/palvelutarjotin). Sen avulla voi hakea tietoa kuntayhtymän alueella toimivista yksityisistä hyvinvointipalveluiden tuottajista, tehdä vertailuja näiden välillä ja valita mieleisensä.

Pilottivaiheessa Palvelutarjottimen sisältämät palvelut ovat tehostettu palveluasuminen ja lyhytaikaishoito. Omaishoitajat löytävät vapaana olevat lyhytaikaishoitopaikat helposti Palvelutarjottimesta.

Kuntayhtymän kehittämisjohtaja Marita Pikkarainen sanoo, että kysymyksessä on uudenlaisen toimintamallin avaus. Hän toivoo, että Palvelutarjottimen valikoima ulottuu jatkossa kattamaan laajasti erilaiset hyvinvointipalvelut.

”Palvelutarjottimen kaltaiset ratkaisut ovat tulevaisuuden suuntaus. Ne antavat palveluja hankkiville kuntalaisille mahdollisuuden olla aktiivisia asiakkaita – vertailla ja valita. Tämä kirittää palvelujen laatuakin entistä paremmaksi”, hän toteaa.

Pikkarainen muistuttaa, että lisäksi Palvelutarjotin tuo myös pienemmille yrityksille kätevän keinon tuoda esille omia palvelujaan ja päästä mukaan kilpailuun asiakkaista.

Palvelutarjottimen teknisen ratkaisun on toimittanut OneClinic Oy. Yritys on tuottanut vastaavanlaisia palveluja myös muualle Suomeen – muun muassa Tampereelle ja Oulun Eteläisen alueelle. Toimitusjohtaja Veli-Matti Pietilän mukaan näiden kaikkien palvelujen tavoite on helpottaa hyvinvointipalveluja koskevan tiedon löytämistä ja vertailtavuutta.

”Ohjelmistopalvelumme avulla sähköistetään myös palvelusetelien hallinta, mikä tehostaa niiden käsittelytyötä jokaisen osapuolen kannalta”, hän huomauttaa.

Yksi Palvelutarjottimella mukana olevista yksityisistä palveluntuottajista on Betanian lastenkodin säätiö, joka ylläpitää Suomussalmella muun muassa vanhusten hoitoyksikköä Aamuruskoa sekä lastensuojelun yksikköä.

Palvelusihteeri Armi Anttonen uskoo Palvelutarjottimesta olevan Betanialle jatkossa paljon hyötyä. Ennen kaikkea hän toivoo uusien asiakkaiden löytävän säätiön palvelut sen avulla.

”Toivottavasti saamme nyt kerrottua ihmisille toiminnastamme laajemminkin – myös Suomussalmen ulkopuolelle”, hän sanoo.

LISÄTIETOJA ANTAA:

Veli-Matti Pietilä
Toimitusjohtaja
Puhelin: 050 543 4192